Thursday, February 19

m-a facut tata oltean

Oltenii erau ăia în picioarele goale şi cu căciula în cap? Ştiu că era o vorbă din asta  . . sau erau cu bocanci în picioare şi cu capul gol? Nu mai ţin minte nici dacă de olteni era, dacă nu, scuzele de rigoare . . 

Disclaimerul introductiv rezolvat . . . vin eu şi mă întreb ce sinapsă buclucaşă am făcut azi dimineaţă când, văzând urgia de afară, m-am baricadat perfect din cap până în picioare, inclusiv căciulă (iar eu nu folosesc căciulă decât pe pârtie) DAR când să ies pe uşă mi-au picat ochii pe converşi. 

Adică pânză! Şi nu orice converşi - măcar de-aş fi luat perechea aia mai groasă luată din bazar de la turci (făcătură da' îţi faci treaba cu ea). Nuuuu, mi-am luat converşii cu valoare sentimentală, ăia de festival, ăia târâţi prin praf să ajung în faţă la concerte în câmpia de la Nickelsdorf. Ăia pentru care, pe modelul tricourilor de care te ataşezi, te închini la mai-marii modei mondiale că mai nou e cool să umbli cu lucruri rupte pe tine. Converşii ăia deşiraţi de la purtat, îngălbeniţi de vreme etc. 

Pe ĂIA mi i-am luat în picioare azi, când ninge torenţial (pe bune, mi-am dat seama în maşină că aveam ştergătoarele setate la aceeaşi frecvenţă ca atunci când plouă de rupe). 

Mă duc să mă bag în seamă cu un calorifer. 

PS. că tot vorbeam mai jos de alegeri şi ce eficientă am devenit de când aleg cu sentimentul între sinonimii . . . Mărie!!! înapoi la basics - cum să alegi converşii când afară ninge ca la balamuc?!

4 comments:

Adrian Mihalcioiu said...

lasa ca-i mai bine decat in slapi! Mai ales la condus !

mărie said...

Hahaha . . . când ieşi în papuci eşti uituc.
Eu azi aparent am ales să mă încalţ în pânză. Evident că tot ce cădea de pe maşină în timp ce dezăpezeam cădea direct pe ei, nu?

Monica said...

io zic ca ai crezut ca esti aici.
PS: primesc ce merit: cum nu cumpar mai niciodata pe loc ci rumeg cateva zile daca vreau sau nu, am pierdut niste conversi cu motive populare din statul mexican Oaxaca. si acum caut outleturi si nu mai stiu ce. dupa care voi gasi, ma voi bucura si vor avea doar 35 sau 39.
da'niste caltuni grosi n-ai pus in conversi, maica?
din uggshii de casa, te salut de la mai cald,

mărie said...

Ar fi foarte drăguţ să fiu acolo. Ne-având bani de mers la munte iarna asta pe care o iubesc devine deprimantă :(

Să vezi de câte ori mă bucur eu şi nu există decât 37 şi 38 . . . trust me că e al naibii de greu să te încalţi la 35.