Tuesday, March 17

lovin' ”The Paddy”

Să ne trăiască Irlanda, prima dragoste - cu nişte ani buni înainte să mă îndrăgostesc de Barcelona. 
You ain't seen green until you've seen irish green. Pe bune, tot ce credem noi că e 'verde' sunt nişte pasteluri spălăcite comparate cu intensitatea verdelui de acolo. 

Irlanda e legată de prima ieşire singurică din ţară, de primul fling din ăla mişto e vacanţă (când ştii că e temporar dar e la fel de acaparator ca un început de relaţie reală fără urmă de tristeţe că ştii că are dată limită), de primul moment în care am simţit ”Ceva”-ul mai mare decât mine care e acolo sus, de primul moment în care am înceout să înţeleg că lumea se schimbă om cu om, conversaţie cu conversaţie. 

Irlanda e legată nu atât demult de întâmplări (le-am mai trăit pe toate după aia) sau de locuri (am văzut şi mai frumoase după aia) ci de senzaţii - simt şi acum exact fiecare pulsaţie senzaţiilor de atunci. 

Prim Saint Patrick's l-am trăit acolo, pe străzi în mijlocul paradei într-o gaşcă de 60 de copiii 14-16 ani din toată Europa, toţi pentru prima oară acolo. În mijlocul cimpoaielor şi chiotelor. 

Şi în fiecare Martie, it all comes back to me.  Deci, să bem pentru asta! :)

3 comments:

Adrian Mihalcioiu said...

si sa ne veselim !

Cosmin said...

super oferta pentru maria, fa-ne o vizita in barcelona si o sa-l cunosti pe colegul nostru de camera irlandez, tim :)

mărie said...

Ze Irish! Ah, ze irish!
Nu cred că mă ţine emoţia de Barcelona şi Irlanda în acelaşi loc/timp :)))

Dar facem, oricum e tradiţie anuală . . vă aduc nişte cârnaţi sau nişte caşcaval, gen, sau ce s-o aduce când vin oameni 'din ţară' :))