Wednesday, November 5

Go Obama! Yes, we can!

M-am trezit şi primul impuls a fost să dau drumul la CNN. A câştigat Obama! A câştigat cu super marjă. Mr. President Elect.

Dacă aveţi timp există mai jos discursul de după victorie. Nu ştiu dacă sufăr de sindromul 'curtea vecinului' dar combinaţia de mulţime adunată cu lacrimi în ochi cu discurs lucrat şi cuvinte potrivite cu un om care ştie cum să se ţină în public şi cum să spună acele cuvinte . . . a fost extrem de puternică emoţional.

A fost un discurs cu mai puţin "noi suntem cei mai tari şi o să cucerim lumea şi o să vă construies tuturor case pe lună" şi mai mult "avem treabă, o să fac treabă, lucrurile se vor schimba dar nu se vor schimba peste noapte".

Spune la un moment dat că victoria a fost "strenghtened by young people who rejected the myth of their generation's apathy". Mi-ar plăcea să mă duc să votez pentru că vreau şi cred . . . nu pentru că trebuie şi recunosc gestul ca o datorie pe care o am. Cred că e o combinaţie între ce spunea @fingolfin despre existenţa unui om care să mă inspire să votez şi existenţa unui interes din partea mea pentru proces şi cei implicaţi, mai departe de ce mutră au candidaţii şi din ce partid se trag.

Cu ocazia asta mi-am propus să mă intereseze mai mult. Sper să găsesc la capătul interesului nişte planuri coerente. Nu mă aştept să arate campania la fel ca la americani - ăla e un sistem cu o tradiţie - dar sper sincer ca de data asta să fie vorba un pic mai mult despre 'cum' -ul promisiunilor decât despre promisiuni şi ţapi ispăşitori.

Eu, pentru mine, m-am hotărât să fiu un pic mai deschisă către baby steps în loc de "şi aşa nu se va schimba nimic aşa că ce mai contează?"

And here's the speech:



Update: Vivi despre Obama - mai detaliat exact ce spuneam mai sus despre inspiraţie şi reacţia emoţională pe care ţi-o provoacă discursurile lui

7 comments:

Sandra G said...

Impecabil zis! Sunt intru totul de acord si fix langa tine la coada cu baby steps! >:D<

mărie said...

Mai departe de miştoul pe care-l facem de americani şi de alte sisteme acuzate de lemming-izare a populaţiei . . . îi invidiez pentru pasiunea pe care o au pentru ţara lor şi pentru modul în care CRED în ea.

Felipov said...

Great minds think the same.
Cnn a fost primul lucru pe care l-am facut azi dimineata.
Yes we can.

Ioana P said...

Sa zicem ca eu am adoptat modelul expat si m-am uitat pe evz.ro!:)) Dar jur ca primul lucru pe care l-am facut la ora 12 - cand m-am trezit - a fost sa vad daca a castigat Obama. Change has come to the world, not just to America!

tausance said...

cnn.com si eu this morning. hai ca se poate!

violet.hope said...

Uneori ma incerca un vag sentiment de vinovatie pentru ca preferam sa-mi petrec putinul "tv-time" pe care il am pe CNN, urmarind campania lui Obama, decat sa ma informez asupra durerilor nationale. Mi-a trecut. Mi se pare fascinant sa observ cum discursul unui politician are efect. N-ar trebui sa fie o raritate. E si mai fascinant sa observ cum ideile unui politician reusesc sa depaseasca bariere culturale si sa aiba efect dincolo de publicul tinta.
Dupa ce-am vazut discursul de azi ma intreb cum ar trebui sa se simta cei vizati direct, daca noi, asa in afara subiectului cum suntem totusi, am fost "atinsi".
Must be mind-blowing!

runbaby said...

Doamne, ce om! Ma sperie ca e atat de flawless. But yes, he can :)!