Thursday, September 11

şi, ce-ai mai făcut?

Mă fâstâceşte întrebarea asta venită de la o persoană cu care nu m-am mai văzut de între 10 luni şi 2 ani. Nu ştiu niciodată ce să răspund.

Really. Cu excepţia răspunsurilor de genul 'm-am mutat în africa', 'm-am căsătorit', 'am născut', 'mi-am luat casă', 'I've joined the circus' . . . ce poţi să răspunzi?

Nu poţi să povesteşti detalii - "păi am fost în vamă în weekend cu X şi ne-am văzut cu Y şi am mâncat la restaurantul ăla mişto pe care l-am descoperit data trecută unde ne-am împrietenit cu Z" pentru că după atâta timp se cam pierd referinţele comune.

"Ce mai faci cu jobul?"
Nu poţi să începi cu povestea cu noul job şi de ce ai plecat de unde erai pentru că . . . (aici poate e doar problema mea) mi-e lene să povestesc un an între-o oră pentru a construi acel context fără de care rezolvarea finală nu are nici valoare nici savoare.

"Cum mai stai cu dragostea?"
Se înlocuieşte 'jobul' din paragraful de mai sus cu 'domnul' şi se susţine acelaşi raţionament.

Cu excepţia a câteva categorii în cazul cărora poţi să aluneci uşor de la 'ce-ai mai făcut?' la rememorări (colegi de liceu) sau la bârfe (foşti colegi de muncă) . . . chiar mă simt ciudat de ne-confortabilă câteodată la astfel de întâlniri.

7 comments:

Monica said...

pai da, numai ca asa ajungi sa eviti oamenii (ca mine) si te salbaticesti.
Zic sa-ti pregatesti niste raspunsuri STAS:)

mărie said...

Hehe, exact. Un 'elevator pitch' :d

Anonymous said...

raspunsul oficial ramane "nimic deosebit" :))
acum stiu k suntem surori! :x

Incze Klára said...

Ei, lasa, inca un pic si dupa ce vei avea un copil nu vei mai avea problema asta. Oamenii cu copiii vorbesc numai despre copiii, si o fac fara niciun efort chiar daca nu s-au vazut de zece ani.
Promising, eh?

Incze Klára said...

PS Scuze, cam multi "i" la copii:)

mărie said...

Bwahahahaha.....genial, genial, genial Klara :) De abia asta nici nu mi-a trecut prin cap . . .

Ioana P said...

Slava domnului ca ma intorc in tara pana sa se faca 10 luni de cand nu ne vom fi vazut! Acum ca ma gandesc eu sigur voi fi cea care se va fi alaturat circului - par modelul -, iar tu...nu stiu...in nici un caz cea cu "m-am casatorit" ca te omor! I wanna be a maid of honor!