Tuesday, July 17

Limo de Biborţeni

Dacă privirile ar putea ucide, ieri mi-ar fi sărit în aer radioul din maşină.

Spot radio cu testimoniale ale unor persoane în vârstă arătându-se netentate de ideea de limonadă gata preparată versus limonadă făcută în casă după gustul fiecăruia.

Şi finalul apoteotic: ”dacă moşilor nu le place”, înseamă că e ceva cu ea. Nu mai ţin minte copy-ul exact al propoziţiei de după virgulă dar ideea era că dacă moşilor nu le place înseamnă că merită.

Am o problemă mare cu formularea asta. Mă deranjează îngrozitor acest: ei oricum nu înţeleg nimic din nimic aşa că dacă nu le place lor înseamnă că e extraordinar de potrivit pentru tine care eşti tânăr şi neconvenţional.

”Moşilor” are nişte conotaţii peiorative care îl fac deranjant pentru mine când e folosit aşa, la scară largă, şi nu numai când administratorul nu te lasă să-ţi tragi internet că are senzaţia că o să strici structura de rezistenţă a blocului şi eşti nervos. Periorativele ies la nervi sau în cercuri mai restrânse, nu mi se par ok când promovezi un produs de larg consum pentru că e un tip de comportament pe care îl legitimezi în faţa a foarte mulţi oameni.

What's wrong with ”bunici”? - what's wrong cu un ton mai drăgăstos? gen ”bunica şi-a pus skype ca să vorbească cu nepotul de peste ocean, ce draguţă e cum se chinuie ea la calculator” sau ”bunica nu ştie că nu trebuie să lucreze juma de oră la stors lămâi ca să facă o limonadă, hai să-i uşurăm viaţa”.

Dar nu! Hai să fim neconvenţionali!
”Dacă moşilor nu le place„ . . . . îmi venea să sparg parbrizul ieri.

Nu-mi dau seama cu ce generaţie vor să rezoneze prin mesajul ăsta cu bătrânii care nu ştiu nimic?

Că până la 12 ani îi iubeşti că ei te cresc dat fiind că mama şi tata lucrează 14 ore pe zi. În adolescenţă oricum îţi urăşti părinţii mai mult decât orice iar bunicii sunt ăia care încă te răsfaţă pentru că nu stau cu tine tot timpul să vadă ce plod hormonal eşti. Iar între finalul adolescenţei şi 22 de ani e foarte, foarte puţin! Iar eu nu o să cumpăr pentru că mi s-au părut măgari.

Câţi sunt ăia care chiar vor zice "hahaha, ce tare!, moşii drecului, asta e băutura răcoritoare pentru mine" - aaaa, şi să aibă şi putere de cumpărare mai mare de frutti fresh.

Sau, poate iar sunt eu sub globul meu de sticlă şi am senzaţia că "lumea largă" funcţionează după aceleaşi reguli şi principii ca "lumea mea".

6 comments:

runbaby said...

fiind si eu in mare parte sub numitul glob :), tot vreau sa cred ca prea putini vor rezona la mesajul asta, if not for the right reasons, cel putin pentru ca e (prea) stupid.

zuza said...

exact acelasi gen de mizerie ca intr-o reclama mai veche la napolitane (Joe?), aia cu cei doi pusti si personajul ala gen Hansel si Gretel, caruia baietelul ii zicea ceva de gen "mai lasa vrajeala, babo!"
horibil :))

pot sa zic de asemenea ca urasc cu maxime spume reclamele astea mai noi de la pensiile private, in special cele doua cu batranul si calatoriile si batrana si rochiile.. may I say a HUUGE bueeeeeh? :)

mărie said...

Sper sa ai dreptate, runbaby. Chiar foarte tare.

Nu inteleg cum s-a ajuns la asta. Dar ma revolta la culme. Si asa mi se rupe inima de fiecare data cand vad situatii limita cu oameni batrani. Sa legitimezi a face misto de o categorie care e si asa defavorizata la noi mi se pare ingrozitor.

Si ca tot veni vorba de din astea, trist este ca intr-o reclama la studii superioare de politica nu ai avea voie in veci vecilor sa folosesti un grup de rromi stand la coltul strazii si dicutand stirile de aseara de la tv.

Bleah!

prowler said...

nu e mare diferenta intre reclama aia si exemplele tale.

n-ai decat sa sugarcoat it in political correctness, mesaju e acelasi - mosii e prosti.

io personal as prefera sa-l aud pe sleau

prowler said...

nu inseamna evident ca nu e o tampenie, da' o prefer pe sleau daca tot e, asta era ideea ;)

mărie said...

Mie mi se pare ca una este a observa diferenta de opinie si de experienta si de mod de a vedea lucrurile care exista, evident ca exista. Si alta este ca varianta ”lor” sa fie ”aia proasta” de la incput si fara drept de apel.

Sunte perfect de acord cu ”pe sleau”.