Monday, July 28

eu

Ziceam că m-am apucat de făcut ordine prin foldere.

Am găsit acuş ceva din categoria eliberare prin scris dar la vremea aia prea aproape de prezent pt. publicare. Am zâmbit cu drag la mine pentru că am pus atunci pe hârtie. Să nu uit să fac asta întotdeauna.

La mine e în etape. Personalul cotidianul se eliberează prin blog. Momentele intime în new word document. Eu-l pe coala albă A4, în scris cursiv, caligrafic, terapeutic.

În ultimul an observ că a doua categorie are graniţe din ce în ce mai permeabile.
Amuzant să citeşti la luni după cu detaşare. Îmi confirmă multe şi mă bucură maxim.

So here goes . . . .copy/paste din new word document în blogger:


Deci mă conving din ce în ce mai puternic că toate avem în noi un pic de femeie 'din aia'. Din aia ale cărei reacţii fac deliciul poveştilor prietenilor noştri băieţi, aia de o arătăm cu degetul că e isterică şi nu înţelege şi urlă la chestii aberante. Un touch of 'aia'. Nu contează de unde vine şi ce declanşează tipul de comportament - îl avem cu toatele programat în gene.

Se pune numai problema să fie scos la suprafaţă de un anumit context. Prin poziţionarea la un anumit moment dat faţă de un anumit bărbat dat . . . observ că toate aveam acele porniri, de fapt, şi că e numai vorba să le scoată cineva din tine.

Ajung să mă lupt atât de tare să nu devin o din ‚aia’ . . . că ajung să mă chinui eu pe mine. Asta e de neiertat. Rahat!
Femeia care înţelege tot nu are decât un singur defect . . nu-i pasă.

Raţiunea şi a fi raţional e cea mai mare capcană când vine vorba de emoţional. Pentru că deşi de cele mai multe ori se iartă, rareori se uită ceva ce ai despicat în 14 şi psihanalizat la sânge.

Poate toţi avem nevoie de supapele noastre. Îmi trec nervii cu flirturi nesimţite . . . . cu personaje cu care tot flirtez nesimţit când mă enervează prezentul. Vă daţi seama cam cât de mult ajută asta, nu? :))) E fals, e capcană şi e termen foarte, foarte scurt.

Nu numai că nu ajută dar eu sunt şi un soi din ăla prost care se auto-crucifică după aia, nu de vinovăţie cât de slăbiciunea pe care o dezvăluie o astfel de soluţie.

Până şi acel ‚stai să văd de unde mi se trage mie înainte să dau cu parul’ e tot raţionalizare. Iar eu nu am cum să scap din chestia asta decât tot la modul extrem cum îmi place mie . . .adică alunecând cu totul în partea cealaltă - 0% raţional!

Să urlu de fiecare sfântă dată când simt nevoia. Şi să pornesc de acolo spre a cerne momentele în care nu e cazul. Că e mai uşor să te abţii de la a ţipa decât să îţi aminteşti că trebuia să ţipi când deja te-a luat frustrarea.

Obişnuinţa de a consuma lacom, rapid şi fără drept de apel tot ce apare şi îmi place creează următoarea dilemă: când sunt scoasă din rutina mea de consumator nu ştiu dacă senzaţiile care apar sunt realitate sau frustrarea tripului netrăit până la capăt conform obiceiului.

Şi uite aşa mă trezesc că, cu un pic mai puţin orgoliu, anumite situaţii nu ar fi prelungite nici jumate din cât le prelungeşte nevoia mea de a 'înţelege'.

Din cât le prelungeşte refuzul meu de a accepta că nu pot proiecta principiile mele asupra celor din jur pentru ca apoi să proiectez asupra lor scuzele pe care mi le-aş găsi mie.

No comments: