Thursday, July 17

despre puterea maselor la nivel personal

Junkymouse got me thinking azi dimineaţă.

Sunt de acord, toţi judecăm în termeni de cool/ uncool, hip/ passee şi toate dihotomiile din zona asta. Indiferent de obiectul judecăţii - să nu-mi spună cineva că nu pune etichete oamenilor de pe stradă în funcţie de cu ce sunt îmbrăcaţi, că ajunge ori în Tibet la fraţii lui spirituali ori la Bălăceanca.

Ce mă enervează, însă, pe mine este că de multe ori oamenii care chiar gustă şi apreciază anumite zone îşi strică plăcerile din cauza aşa-ziselor mase. Îşi rup un film mişto pentru că deja nu mai este destul de exclusivist.

Mi s-ar părea culmea să nu mai citesc Murakami pentru că e pe noptierele a 1000 de pipiţe cu aere de intelectuale care nu au citit altceva decât Coelho şi Murakami pentru că existau postere prin oraş şi erau endorsed de diverse celebrităţi autohtone.

Mi s-ar părea culmea să nu-mi mai iau tricouri de la Threadless pentru că deja sunt mai mult de 10 oameni în românia care au descoperit site-ul.

Mi s-ar părea culmea să nu mai ascult Sublime pentru că toată cocălarimea care a trecut cel puţin o dată prin Expirat ştie pe derost versurile de la Santeria şi What I got.

Să nu mă mai duc la munte cu boardul pentru că deja sunt mai mult de 100 de oameni care 'se dau'.

Să nu mă duc în concediu la hotel frumos cu greci sculptaţi care servesc mojito pe marginea piscinei ;) pentru că all inclusive-ul la 4 stele a devenit cea mai 'de masă' chestie în ultimii 3-4 ani.

Să nu văd concerte în România că e publicul 'de kkt' şi plin de 'români', să aştept să bat drumul până dumnezeu ştie unde ca să le văd printre 'austrieci', 'nemţi', belgieni'. Wtf?!? Dacă ajung la festivaluri în afară mă duc pentru plăcerea muzicii, exact aceeaşi plăcere care mă face să le văd şi aici.

Cum să susţii că iubeşti, adori şi nu poţi fără ceva dar să fie în stare o hoardă de 'neiniţiaţi' să-ţi strice plăcerea?

Am destule zone care mă fac unică şi sclipitoare . . . nu o să las nimic din mână doar pentru că au pus şi alţii mâna pe chestia aia. Nu se va transfera niciodată nimic de la ei la mine din simplul motivul că ajungem să consumăm aceeaşi chestie/ acelaşi obiect.

Nu mă intersează că 'ăia consumă fără să înţeleagă'.
I couldn't care less ce înţeleg ei, mă interesează ce înţeleg şi cum mă simt eu.

Junky, poate părea replică la postul tău :) Nu are nicio legătură, revolta nu e legată de ce ziceai tu acolo, aia e perfect valabil, doar că mi-a pornit nişte chestii pe care voiam să le ordonez şi scriu de multă vreme :)

1 comment:

Junkymouse said...

culmea este ca sunt perfect de acord cu tine, nici eu nu as renunta la 1001 de lucruri care imi plac la nebunie din simplul motiv ca le fac si altii! si m-ar durea in fund de cei (ca mine) care ar da dovada de ignoranta privindu-ma cu superioritate pentru ca citesc chic lit de ex :P. tocmai asta era durerea mea, ca am prejudecati desi incerc sa scap de ele...