Wednesday, November 22

ador cand ma iau prin suprindere lucrurile!

eram infundata intr-un word mizer cu aceleasi discursuri eterne despre 'piata dupa aderare' bleah.... si aud in casti la maxim 'visca la terra, visca la catalunya!, visca el poble catala!'. era sa cad de pe scaun. am ajus instantaneu acum 3 ani cand, singura fiind intr-unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am vazut in viata mea, si fara fie si numai o persoana care sa le inteleaga ca mine ...... m-am lasat carata la un festival modelu' festivalul berii unde am dat, pe scena, peste baietii de la Obrint pas care mi-au dat cel mai puternic sentiment de 'acasa' pe care l-am avut vreodata departe de casa.

si de atunci, vad ca LastFm-ul continua cu Skalariak, Betagarri, Ska P - imi schimb filtrele pt azi - numai muzica independentista in dialecte spaniole :))! si nu e vorba de mesaj, nu am trait Franco deci nu pot sa judec, iar ei nu au trait ordinea sociala cu usoare tente de comunism pe care o cer acum cu atata vehementa .... e peste... si probabil ma fascineaza atat de tare pentru ca, traind intr-o tara in care mandria nationala (ca sa folosesc o sintagma pompoasa) nu prea exista ... lucru care ma doare....nu pot sa ma satur sa aud oameni vorbind cu patos si cu iubire despre tara lor..

nu o sa continui cu motivele pentru care cer ei independenta ca sunt usor subiectiva la capitolul asta :) ...sa ziceam doar ca limba e mai apropiata de romana decat de spaniola iar populatia este printre primele 5 ca numar din Europa! ... ca sa nu mai vorbim ca, la nivel de intelegere normala, cultura generala basic, a ceea ce a dat Spania la nivel mondial dpdv cultura si valori, 80% dintre ei sunt catalani ... ..

hopa...s-ar putea sa fi reusit sa ma indoctrineze cat am stat acolo ... hmmm :P

2 comments:

gorgeoux said...

O sa-ti zic Barcelonetta...

mărie said...

o sa raspund cu mandrie la acest apelativ :)