Thursday, November 30

merita sau nu?

MCTI a anuntat la inceputul anului lansarea ghiseului virtual de plati.
adica, nu mai stai la coada la cec ci iti platesti amenda exact ca o pereche de cizme pe ebay. foarte tare, zic eu! aveam de platit o amenda chiar in perioada aia si i-am crezut cand, la data anuntata (22 ianuarie parca), au zis ca mai fac teste dar ca, sigur pana la sfarsitul saptamanii il lanseaza.

si uite asa s-a facut noiembrie! :) uitasem intre timp de proiect si de entuziasmul naiv (am avut o saptamana in care accesam site-ul de cateva ori pe zi, asteptand sa dispara 'in testare').
Ieri s-a intamplat. L-au lansat. Cu surle si trambite si cu posibilitatea de a plati numai amenzi de circulatie, numai in bucuresti, numai daca esti din sectoarele x, y si z etc. :)
In schimb, poate sa plateasca oricine in numele tau, daca iti cunoaste datele.

Site-ul inca se misca greu, inca nu are atat de multe informatii, am incercat sa vad cum se face - sa avansez pana la ultimul pas posibil inainte de a da numarul de card sau al procesului verbal - si am dat peste o increngatura care m-a dus pe site-uri cu .gov and the likes. Foarte complicat. la un moment dat m-am plictisit.



Inca nu m-am hotarat daca sunt pentru sau not so much. dar cu siguranta o sa incerc data viitoare cand ma trezesc cu vreun proces verbal acasa.

2 comments:

Sandra G said...

eu nu le-as da astora numarul de card nici batuta! astept mai degraba sa apara firmele care se ocupa de toate platile omului :)

mărie said...

hmmm. eu l-as da.
eu chiar sunt fan plati online - desi am tot auzit povesti cu conturi golite. verific tot timpul compania care proceseaza informatiile cardului si ce-i cu ea si pana acum a fost ok. hackerii pot sa te hackuiasca oriunde.
call me naive dar MCTI.ro ma linisteste mai mult decat myair.ro sau blueair.ro