Monday, December 4

leapsa #1

Sunt in alergare de vreo cateva luni, in starea aia in care nu-mi vine nici picata cu ceara sa ma apuc de vreo carte care depaseste lungimea stas a “cartilor de pe noptiera”. Iar motivul pentru care am intarziat cu raspunsul la leapsa Silviei este ca nu am reusit sa fac o selectie (si ca am avut un weekend incarcat). Si vorbesc serios. M-am asezat in fund in varful patului, cu hartie si creion, si am inceput sa scriu toate titlurile care-mi veneau in cap, si sa tai pana ajung la 15 si sa tai pana ajung la 10 si tot asa......n-am reusit sa ajung mai departe de 5 bucati.
Asa ca, in lipsa de all time favourite, recomand ce mi-a placut cel mai mult din ultimele lecturi: Deglutitie, digestie, excretie ..... deci Amelie Nothomb – Metafizica tuburilor.

O colega de serviciu mi-a facut cunostinta cu doamna, cartea fiind un cadou neasteptat cu ocazia onomasticii – trebuie sa fii o doamna ca sa faci asemenea cadouri – si am reusit sa o citesc de 3 ori pana acum, pe nerasuflate, de fiecare data decoperind-o si redescoperind-o.
Sarcasam, umor, mediatie metafizica, scriitura foarte curata. O placere.

As dori recomandari de la:
Gorgeoux – pentru ca vreau sa vad cu ce-si alina sufletul dupa Harvard Business Review :P
Sandra - pentru ca asa o sa-si aduca aminte cat de mult ii iubeste pe ai ei scriitori si poate mai lasa cartile de licenta de-o parte.
Felipov - pentru ca a trecut pe langa mine in timp ce scriam postul asta si zice ca si ei ii place domnisoara Nothomb.

1 comment:

Felipov said...

m-am sesizat.
e dabal book tieghing.
in curand pe future is now......tananana..