Tuesday, May 22

întrebări

1. Unde fac un master relevant pe marketing-comunicare în România?

Un master care să nu fie cu 100 de oameni în sală şi discurs ca-n facultate ci mai puţini oameni şi dialog cu best practices.
Un master care să nu mă ia de la Maslow şi Shannon & Weaver (nu să nu fie în cursuri sau în bibliografie, să nu li se mai dedice câte o oră de curs).
Un master care unde să nu mi se "stimuleze gândirea" cu proiecte care sunt by far out of reach ci cu proiecte doable pe termen mediu dacă nu chiar scurt.
Un master cu profesori activi în industriile despre care vorbesc.

2. Să mă bag la un master pe marketing-comunicare în România? Sau ar fi mai relevant un MBA undeva peste 3-4-5 ani?


Decât să fac ceva pentru diplomă, mai bine îmi iau încă un proiect la muncă sau un hobby sau fac voluntariat la un ONG sau mă duc într-o vacanţă. You get the point.


Dar mi-e frică de faptul că îmi va fi din ce în ce mai greu să mă urnesc, să-mi reintru în ritmul de învăţat 1000 de pagini în 24 de ore când numai 200 mă ajută maxim în viitor.

7 comments:

Sandra G said...

pe vremea cand ma bateau pe mine gandurile de master, doi baieti destepti (pe care ii stii si tu;) mi-au zis ca nu are sens sa fac ceva imediat dupa facultate, oricum forget about masterele autohtone si ca ma sfatuiesc sa astept sa mai adun niste experienta si sa intru la un master din ala care cere ani de practice, unde te intalnesti cu alti oameni cu experienta cu care discuti chestiile destepte de la facultatile de afara... i agree :)

mărie said...

Cred că îmi e mie dor de senzaţia aia de 'învăţare'. Nu că nu aş învăţa şi acum chestii. Dar e altfel.

Oricum, estimez că odată The M back into my life la modul ăla, se va rezolva această nevoie a mea de a mă mai simţi 'învăţăcel' :P. Poate asta o fi!

Sandra G said...

o da! :) plus ca intrarea in domeniu nou iti da endless possibilities de studiu, plus ca domeniul nou are contacte cu mii alte domenii... no worries, you'll be overdosing on studying in no time :))

mărie said...

Da. E doar restlessness. :)

zuza said...

si eu te-as sfatui sa nu te bagi la un master aici. am terminat de curand unul la SNSPA, la FCRP, se chema Management si comunicare in afaceri, si desi a fost in cea mai mare parte a lui o experienta foarte ok, nu prea cred ca isi gaseste locul in viata unei persoane care deja lucreaza in domeniu de o vreme. nu vad ce are sa te invete in cazul asta, sincer..

mărie said...

Pe mine m-a speriat FCRP-ul pentru ca ultima oara cand m-am uitat peste materiile de la master 70% erau materii pe care le facusem in facultate si cu acceasi profesori.

Auzisem de unul de Jurnalism, pe comunicare, cu 12 oameni in tot anul - 12 oameni care fac schimb de idei nu absorb discursul profesorilor.

Probabil varianta cu rabdare+mba e cea mai ok in momentul asta.

Anonymous said...

si eu ma gandeam candva la master la fcrp dar... neah

experienta practica e baza!