Monday, January 28

din categoria jucării

Sunt o groază de nebunii pe net care îţi calculează tot felul de chestii. Mă mai joc cu ele când mi le dă stumble-ul într-un moment în care sunt în starea aia.
Şi le consider jucării pe toate - nu cred în "algoritmul nostru secret şi fără de greşeală care îţi spune exact când o să te căsătoreşti, câţi copii vei avea, nivelul colesterolului" etc etc.

Dar (că după orice discurs din ăsta vine şi un dar :)) ), amuzantul test care îţi prezice (iar, fără de greşeală) cât mai ai de trăit are un twist foarte foarte mişto. Îţi dă data, şi sub ea îţi afişează cât mai ai rămas până la data aia.

Nu ani, nu luni, nu zile, nu minute.

Secunde. Pe care le vezi cum scad (ca să nu zic 'se duc' că e prea dramatic) în timp ce tu calculezi 'deci 2075 asta înseamnă încă 63 de ani deci la 83 . . vai e mult de tot'.

Şi dacă intri în jocul lor şi 'cumperi' data aia . . . . de fapt, e irelevant ce dată e acolo, e vorba de o sumă de secunde pe care le accepţi fie şi un moment ca fiind suma de de secunde rămase (cu R mare) . . . . şi pe care o vezi cum se duce. E o senzaţie interesantă. To say the least.

Sau poate e târziu şi weekendul e gata şi m-a sensibilizat paharul de înainte de culare ;) Dar e o senzaţie interesantă.

3 comments:

femeia simpla said...

Poti sa dai si linkul, te rog? :)

mărie said...

:)) Sry, nu mi-am dat seama că nu e. E la deathclock.com

Junkymouse said...

foarte interesant este ca te trimite (prin how to delay...) la healthclock, un site care iti ofera tips-uri ca sa ai o viata sanatoasa, tips-uri pe care le stim cu totii, dar in continuare nu le punem in practica. poate ca vazand cum se scurg secundele vom si trece la actiune. eu una vroiam sa le dau un freeze screen, ceva...