Monday, January 29

Moartea Domnului Lăzărescu a câştigat World Cinema Award 2007!


Se pare că astăzi e cu film... :)
Moartea Domnului Lăzărescu a fost desemnat cel mai bun film dintr-un shortlist de şase filme "străine" (non english) alese de cei mai mari critici ai Marii Britanii, directori de festival şi şefi de şcoli de film de pe la ei. Yey!





Pe cine a "bătut"? O listă creme de la creme ...
1.`De battre mon coeur s'est arrêté` by Jacques Audiard (France),
2.`L'Enfant` by Jean-Pierre and Luc Dardenne (Belgium-France),
3.`Cache` by Michael Haneke (France-Germany-Austria-Italy),
4. `Lady Vengeance` by Park Chan-wook (South Korea)
5. `Volver` by Pedro Almodovar(Spain).

Via draga de felipov.

Interesant cum în shortlist-ul britanic nu avem nici unul dintre nominalizaţii la Oscar pentru cel mai bun film străin. Sau poate intervine vreun criteriu de sezonalitate pe care eu nu îl înţeleg. Tot aud că se amână lansări de filme ca să aibă mai multe şanse la Oscar ... ce-o fi însemnând şi asta.

Oricum, aşa îmi aduc aminte că trebuie să văd Volver. Almodovar are un loc special la mine, alături de toată cinematografia spaniolă, cu el şi cu Amenabar în frunte. Dar despre asta mai încolo. :)
Later edit: Volver care tocmai a luat Goya pentru cel mai bun film, cea mai bună actriţă în rol principal, cea mai bună în secundar, regie, muzică. Era normal să iasă Almodovar marele câştigător anul ăsta după ce în 2006 a fost marea dezamăgire când Amenabar cu al lui Mar Adentro a luat tot şi La mala Educacion nimic.

1 comment:

Zaza said...

Volveeeeeer !!!! :)